Podokničarji

Kvazi godalni kvartet

Kvazi godalni kvartet Podokničarji obstaja od leta 2006, ko smo se takrat že dobri prijatelji zbrali in sklenili, da si dekleta zaslužijo več pozornosti. Pripravili smo lepo zbirko romantičnih in v srce segajočih skladb, ki smo jih sprva izvajali pod okni, nato pa je ideja prerasla v nekaj več. Skozi leta se je naš repertoar razširil iz ljubezenskih melodij na razne doma in po svetu znane zimzelene melodije, ljudske in narodno-zabavne skladbe pa vse do rock in pop hitov 20. stoletja.
Niso pa vse skladbe zgolj instrumentalne, temveč občasno tudi zapojemo. Za vse nostalgike imamo na voljo tudi nekaj dalmatinskih in starogradskih skladb, ne manjka niti poskočnih skladb, saj ni veselice brez Golice!

Danes imamo za seboj preko 400 nastopov po Sloveniji, nekajkrat pa smo se predstavili tudi v tujini (ITA, FRA, ŠPA, AUT, BIH, HR). Izkušnje imamo z igranjem na prireditvah, praznovanjih, porokah in poročnih večerjah, protokolarnih prireditvah, nastopih na TV, presenečenjih, pa tudi s pouličnim igranjem in samostojnimi, komičnimi koncerti.